ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΦΙΛΙΠΠΟ Γ΄ ΑΡΡΙΔΑΙΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΣΚΕΛΕΤΟΣ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ! Όλα τα ιστορικά δεδομένα

ΣΠΑΕΙ
0
Στον Φίλιππο Γ΄ Αρριδαίο δείχνει να ανήκει ο ανδρικός σκελετός με τα τραύματα από μαχαίρι! Τον είχαν δολοφονήσει Θράκες στην Αμφίπολη το 317 π.Χ., μετά από εντολή της Ολυμπιάδας! Όλα τα ιστορικά δεδομένα!
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου οστά 5 διαφορετικών ανθρώπων εντοπίστηκαν μέσα στον κιβωτιόσχημο τάφο των σφιγγών: μίας γυναίκας άνω των 60, δύο ανδρών 35-45 ετών, ενός βρέφους και ελάχιστα οστά αποτεφρωμένου πιθανόν ενήλικου ατόμου, αγνώστου όμως φύλου! ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΟΜΩΣ Η ΧΡΟΝΟΛΟΓΗΣΗ των σκελετών, εάν δηλαδή είναι άνθρωποι του 300 π.Χ., του 150 π.Χ. κοκ και εάν ανήκουν όλοι στην αυτή εποχή...

ΒΑΣΙΛΕΙΣ ΑΡΡΙΔΑΙΟΣ ΚΑΙ ΕΥΡΥΔΙΚΗ
Το γεγονός ότι στα οστά του ενός άνδρα, του νεότερου, ανάμεσα στην ηλικία 35-45, εντοπίστηκαν μαχαιριές, δηλαδή σκοτώθηκε από αιχμηρό ξιφίδιο εξ΄ επαφής κυριολεκτικά, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για τον Βασιλιά της Μακεδονίας Φίλιππο Γ΄ τον Αρριδαίο, ετεροθαλή αδελφό του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο οποίος είχε κάποια ανεπάρκεια νοητική!

Το Αρριδαίο εξέλεξαν οι στρατηγοί του Μ. Αλεξάνδρου το 323 π.Χ. ως Βασιλέα μαζί με τον αγέννητο τότε γιο της Ρωξάνης, και έθεσαν Επιμελητή τους τον Περδίκκα. Τον ονόμαδαν δε Φίλιππο Γ΄.

Ο Φίλιππος Γ΄ Αρριδαίος παντρεύτηκε αργότερα την 15χρονη Ανταία Ευρυδίκη, κόρη της περίφημης Κυνάνης, της κόρης-αμαζόνας του Φιλίππου Β΄ με την Αυδάτη, όταν ο αδελφός του Περδίκκα Αλκέτας επιτέθηκε στις δύο γυναίκες στην Ασία, σκοτώνοντας την Κυνάνη, ετεροθαλή αδελφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου!

Η ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΦΥΛΑΚΗ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ
Αργότερα, όταν τον Φίλιππο Αρριδαίο και την Ευρυδίκη προσεταιρίζεται ο Κάσσανδρος γινόμενος Επιμελητής τους, η Ολυμπιάδα, βασίλισσα και των Ηπειρωτών, εισβάλει στη Μακεδονία για να απαιτήσει τα δικαιώματα του εγγονού της Αλεξάνδρου Δ΄ και να τον αποκαταστήσει στον θρόνο, με Επιμελήτρια την ίδια και τον Πολυπέρχοντα.

Οι δύο στρατοί συγκρούονται και οι Μακεδόνες στρατιώτες του Αρριδαίου (απόντος του Κασσάνδρου στην Αθήνα) αυτομολούν αναγνωρίζοντας την νομιμότητα Ολυμπιάδας και Αλεξάνδρου Δ ("Πρίγκιπα") γιου της Ρωξάνης!
Η Ολυμπιάδα τους συλλαμβάνει στην Αμφίπολη μαζί με τον σύμβουλο της Ευρυδίκης Πολυκλέο!
Φυλακίζει λοιπόν τους Βασιλείς σε έναν πολύ μικρό, περιορισμένο, βραχώδη, πέτρινο τόπο, με ένα πολύ στενό άνοιγμα από όπου τους δίνει τροφή: "περιοικοδομήσασα γὰρ αὐτῶν ἐν βραχεῖ τόπῳ τὰ σώματα διὰ μιᾶς στενῆς ὑποδοχῆς ἐχορήγει τὰ ἀναγκαῖα"...
Ποια να ήταν άραγε αυτή η απομονωμένη βραχώδης, πέτρινη φυλακή της Αμφίπολης, με το στενό άνοιγμα;

ΘΑΝΑΣΙΜΕΣ ΜΑΧΑΙΡΙΕΣ ΑΡΡΙΔΑΙΟ - ΑΜΦΙΠΟΛΗ 317 π.Χ.
Τελικά η Ολυμπιάδα διατάζει Θράκες να μαχαιρώσουν τον Φίλιππο Γ΄ Αρριδαίο: "τὸν μὲν Φίλιππον προσέταξε Θρᾳξί τισιν ἐκκεντῆσαι"!
Και βλέπουμε πως τα οστά του ενός άνδρα φέρουν ολοκάθαρα, πολλαπλά και βαθιά τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο, μαχαίρι ή μικρό ξίφος και επειδή είναι τόσο βαθιές και σε τέτοια σημεία θεωρείται πως έγιναν εξ΄ επαφής, όπως αναφέρουν οι δύο επιστήμονες που εξέτασαν τον σκελετό:
"Ο σχετικά νεαρότερος από τους δύο άνδρες (άτομο 2) φέρει ίχνη τομών (cut marks) στην αριστερή άνω θωρακική μοίρα, σε δύο πλευρές και αυχενικό σπόνδυλο, καθώς και στην κάτω επιφάνεια του στερνικού άκρου της αριστερής κλείδας. Ταυτίζονται πιθανόν με επιθετικά χτυπήματα-τραυματισμούς, που θα πρέπει να έγιναν εξ επαφής με αιχμηρό όργανο π.χ. μαχαιρίδιο, και προκάλεσαν το θάνατο του, καθώς δεν διακρίνονται ενδείξεις επούλωσης"!

Το γεγονός αυτό (θανάσιμες μαχαιριές), η ταύτιση τις ηλικίας (41 ετών δολοφονήθηκε ο Αρριδαίος, 35-45 δίνουν τον σκελετό αυτό οι Επιστήμονες) και ο τόπος (Αμφίπολη 317 π.Χ.), μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για τον Βασιλιά Φίλιππο Γ΄ τον Αρριδαίο! Κάτι που μπορούν να δείξουν ή όχι μόνο αναλύσεις και συγκρίσεις DNA και με την ευνόητη επιφύλαξη ότι το Υπουργείο δεν δίνει χρονολόγηση των σκελετών, το έτος χονδρικά που έζησαν...

Ο ΚΑΣΣΑΝΔΡΟΣ ΤΟΥΣ ΤΙΜΑ ΒΑΣΙΛΙΚΑ
Αργότερα, όταν ο Κάσσανδρος σκοτώνει τελικά την Ολυμπιάδα την επόμενη χρονιά 316 π.Χ. στην Πύδνα και καταλαμβάνει το 315 π.Χ. την Αμφίπολη, αποκαθιστά την μνήμη των Βασιλέων Φιλίππου Γ΄ Αρριδαίου και Ευρυδίκης κηδεύοντάς τους βασιλικά, μαζί και την Κυνάνη, μητέρα της Βασίλισσας Ευριδίκης και έκανε μάλιστα και επιτάφιους Αγώνες! Κάτι τέτοιο θα ταίριαζε απόλυτα με το μεγάλο, επιβλητικό, πολυτελές και πλούσιο ταφικό μνημείο της Αμφίπολης!

Ο Διόδωρος όμως ο Σικελιώτης αναφέρει ότι η βασιλική εκείνη κηδεία έγινε στις Αιγές, κάτι το οποίο ίσως απλά υπέθεσε, επειδή εκεί γινόταν συνήθως οι βασιλικοί τάφοι, όπως γράφει σχετικά:
"Μετὰ δὲ ταῦτα βασιλικῶς ἤδη διεξάγων τὰ κατὰ τὴν ἀρχὴν Εὐρυδίκην μὲν καὶ Φίλιππον τοὺς βασιλεῖς, ἔτι δὲ Κύνναν, ἣν ἀνεῖλεν Ἀλκέτας, ἔθαψεν ἐν Αἰγαιαῖς, καθάπερ ἔθος ἦν τοῖς βασιλεῦσι. τιμήσας δὲ τοὺς τετελευτηκότας ἐπιταφίοις ἀγῶσι"...

Ή το πιθανότερο να έλαβε λανθασμένη πληροφορία, συγχέοντας το θέμα με την επαναταφή στις Αιγές του 12χρονου Αλεξάνδρου Δ΄ (Πρίγκιπα), γιου της Ρωξάνης και του Μεγαλέξανδρου, τον οποίο ο ίδιος ο Κάσσανδρος είχε διατάξει να δολοφονηθεί μυστικά στην Αμφίπολη μαζί με την Ρωξάνη το 311 π.Χ.! Και όπως ξέρουμε πράγματι ο βασιλικός του τάφος βρέθηκε στις Αιγές, πλάι σε εκείνον του Φιλίππου!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)